1.12.2016

Vaihtuva taidenäyttely magneettitaululla

Magneettitaulu on paras tapa ylläpitää vaihtuvaa postikortti- ja muiden kuvien näyttelyä.


Kun on hankkinut ison kasan kauniita ja inspiroivia postikortteja, haluaisi pitää niitä esillä, mutta tietenkin siten etteivät kortit vahingoitu.

Huonoksi todetut tavat


Huonoja kiinnitystapoja ovat:
  • kaikki teipit (en luota washiteippiinkään)
  • sinitarra
  • liima
  • niitit ja nastat
  • klipsit

Toki aina voi tehdä taulun, mutta se vaatii hieman vaivaa, eikä ole niin helposti muunneltavissa.

Voit myös laittaa kortit riviin nojaamaan johonkin, mutta ainakin minulla vapaa pöytätila on suhteellisen vähissä, ja seinälle ripustettava hylly on liian pysyvä ja vaivalloinen ratkaisu minun makuuni.

Jääkaapin ovessa ongelmana olivat heikot magneetit, jotka eivät pitäneet kortteja paikoillaan. Lisäksi, koska käytän jääkaapin ovea myös ilmoitustauluna, kävi tila ahtaaksi, eivätkä kauniit kortit saaneet ansaitsemaansa huomiota. 


Kortit saivat väistyä jääkaapin ovesta kirjahyllyyn, jossa ne nojasivat lasioven sisäpintaan. Tämäkään ei toiminut, sillä sijainti oli huono ja kortit putosivat, kun oven avasi.

Ratkaisuna kaunis magneettitaulu ja voimakkaat magneetit


Lopulta keksin, että magneettitaulu voisi olla kiva, ja kuin tilauksesta Ikeassa tuli eteeni tämä kaunis pitsireunainen valkoinen Skurar magneettitaulu. Täydellistä. En edes tiennyt, että magneettitauluja voisi saada kauniina versiona.


Mukana tuli kolme tauluun täydellisesti sopivaa magneettia ja neljä koukkua, mutta koukut ripustin toisaalle, sillä niille ei ollut käyttöä taidenäyttelyssäni.

Alkuperäisille magneeteille ostin vielä kaveriksi Clas Ohlsonilta todella voimakkaita taulumagneetteja. Ne olivat hieman tyyriitä, mutta pitävät kyllä loistavasti.

Näillä magneeteilla kortit pysyvät myös jääkaapin ovessa. Yllätyksekseni huomasin, että niiden voima riittää jopa päällekkäin pinoamiseen.

Kortti jääkaapin ovessa

Vaihtuva taidenäyttely magneettitaululla


Vaihtuvan näyttelyn magneettitaulu on sijoitettuna eteisen hyllyyn, jossa säilytän kaiken tarpeellisen, ja tarpeettoman.

Sijainti on hyvä, koska tämän hyllyn äärellä olen aina kun lähden kotoa ja tulen kotiin. Lisäksi hylly on huoneiden risteyskohdassa, joten sen ohi tulee kuljettua aina kun vaihtaa huoneesta toiseen.


Syksyn ajan taulussa oli inspiroivia lauseita.


Pinkki kukkakortti ansaitsi paikkansa kirkkailla väreillään ja kauneudellaan.


Tätä blogipostausta kuvatessa vaihdoin tauluun talvi- ja jouluteemaa.


Mutta sekin ehti jo päivittyä, kun mies toi tuliaisiksi taidemyyjäisistä 20-vuotiaan suomalaisen taitelijan Airi K:n ihanan Deerling -taideprintin.


Kauniissa kuvassa lukee you are my deerling. Kiitos kulta 💖


Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella eikä minkäänlaisella sponsoroinnilla tai affilioinnilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti