11.10.2016

Leimailutaivas on myös kalenteriaskartelijan taivas

Kiinnostus kalenteriaskartelua kohtaan oli jo herännyt, kun mainos Leimailutaivaasta iskettiin nenäni eteen elokuun puolivälissä.


Kuvan lähde: http://www.taavanainen.com/pages/leimailutaivas-ja-helmiplaneetta.php


Alkuinnostukseni tapahtumasta kuitenkin laantui, kun menin etsimään lisätietoja nettisivuilta. Sain mielikuvan pienestä epäammattimaisesta tapahtumasta, eivätkä sivut tarjonneet paljoa enempää infoa kuin mainoslappunenkaan.

Tapahtuman sisällön ja luonteen jouduin kuvittelemaan itse, kun nettisivuilla korostettiin enemmänkin sitä mistä ei ole kyse:
"Nimistä huolimatta on kyseessä messut koruilijoille ja paperiaskartelijoille, joilla ei myydä valmiita tuotteita vaan materiaaleja kortteiluun, skräppäilyyn, koruiluun yms., mutta kyseessä ei myöskään ole kirpputori. 
- - käsin kosketeltavissa materiaaleja, työvälineitä, säilytysratkaisuja ja mitä kaikkea kauppiaat tarjoavat meille kaikille kaupoissaan normaalistikin."
Ehkä huonon ennakkomarkkinoinnin tarkoitus oli pitää odotukset matalalla, jotta asiakas yllättyy positiivisesti. Tai sitten se oli vain huonoa markkinointia.

Mitä tapahtumassa oikeasti oli


Pienessä salissa oli näytteilleasettajia viitisentoista, joista helmimyyjiä oli noin kolmasosa.
Nettisivuilla mainittu esteetön kulku pyörätuolille ei toteutunut koko messujen osalta, sillä kaksi myyjää oli sijoitettu lavalle, jonne piti kiivetä jyrkkiä portaita pitkin. Mutta ehkä lavalle oli esteetön kiertoreitti jostain takakautta.

Ainoat ohjelmanumerot olivat kaksi arvontaa messukävijöiden kesken. Jos voittonumeron haltija ei ollut paikan päällä, arvottiin seuraava, kunnes löytyi voiton lunastaja. Voittaja sai shoppailurahaa messuille.

Työnäytöksiä ja pajoja ei näkynyt


Vaikka ennakkoinformaatiota oli vähän, se onnistui silti olemaan harhaanjohtavaa:
"Ohjelmassa työnäytöksiä ja pajoja, joihin pääsee osallistumaan korvausta vastaan"
Jos nämä työnäytökset ja pajat tapahtuivat siellä, ne olivat piilotettu erinomaisesti.

Näin kyllä muutaman pöydän, jonka ääressä istui henkilö tekemässä jotain, mutta en kutsuisi sellaista työpajaksi. Jos ne olivat työnäytöksiä, olisin kaivannut aikataulua nähtäville. Tai, koska tila oli niin pieni, järjestäjä olisi voinut kuuluttaa, kun työnäytös on alkamassa.

Tieto työpajan ajankohdasta ja sisällöstä olisi erittäin oleellinen etukäteen, jotta osaisi ajoittaa messuvierailun haluamansa työpajan ajankohtaan ja osaisi tarvittaessa ottaa omat tykötarpeet mukaan.

Riittämättömän informaation johdosta päätin jo etukäteen olla osallistumatta työpajoihin. Näin vältyin turhalta tavaran roudaamiselta ja pettymykseltä paikan päällä, kun mitään työpajoja ei ollutkaan.

Leimailutaivas toteutui


Tapahtuma oli kuitenkin nimensä mukaisesti leimailutaivas. Erilaisten leimasimien määrä oli pökerryttävä.

Joka asiaan tuntui löytyvän leimasin, ja itsellekin nousi kaikenlaisia leimasintarpeita valikoimia selatessa, mutta onneksi hillitsin itseni. Ostin vain päiväysleimasimen ja hymiöleimasinsetin, jotka molemmat olivat ostoslistallani.


Klikkaa kuva suuremmaksi


Shoppailua, shoppailua - sitä vartenhan messut ovat


Se on kätevää, kun pääsee samassa tilassa tutustumaan ympäri Suomea sijaitsevien liikkeiden valikoimiin, ja ostamaan verkkokauppojen tuotteita ilman postikuluja. Osalle myyjistä voi myös tehdä ennakkotilauksen ja valita toimitustavaksi noudon messuilta.

Säästyt postikuluilta, mutta toisaalta maksat oman kulkemisen messuille ja pääsylipun hinnan. Lisäksi todennäköisesti tulee ostettua enemmän, kun kaikki on käsien ulottuvilla.

Hyödynsin messut ostamalla mahdollisimman monelta eri myyjältä. Netissä tulee kuitenkin ostettua keskitetysti kalliita postikuluja vältellessä.

Selviytymisvinkit messuille


Ensin minut valtasi innostus nähdessäni runsaan valikoiman. Mutta hetken päästä piti ottaa hengähdystauko, kun en pää pyörällä runsaudesta pystynyt enää tekemään päätöksiä.

Tässä hyväksi toteamani selviytymiskeinot:

  • Mieti ennakkoon mitä haluat hankkia, jotta pystyt keskittymään niiden etsintään ja bongailuun.
  • Päätä myös shoppailubudjettisi ennakkoon.
  • Halutessasi tutustu etukäteen näytteilleasettajien valikoimaan verkkokaupoissa ja tee ennakkotilaus.
  • Messuilla kierrä ensin kaikki näytteilleasettajat läpi ennen kuin alat tekemään ostoksia, jotta saat kokonaiskuvan tarjonnasta ja hinnoista.


Me and My Big Ideas -tarroja


Omia huippuhetkiä oli nähdä ensimmäistä kertaa livenä Mambin tarrasettejä. Tarrasetin hinta (noin 20 euroa) kirpaisi kuitenkin sen verran, että tyydyin pienempään viiden euron settiin. Lisäksi ostin yhden Carpe Diemin tarrasetin. 


Klikkaa kuva suuremmaksi


Messuilla olisi myös ollut mahdollisuus selailla Happy Plannereita ynnä muita kalentereita ja tutustua kalenterilisätarvikkeisiin. Veikkaan, että nähtävillä oli laajin valikoima, mitä Suomessa voi kerralla nähdä, joten tällaiset messut ovat oiva tilaisuus saada käsituntumaa vaikka kalenterin paperista ennen ostopäätöksen tekemistä.

Sivellintusseja


Heidin Korttipaja asetti päivän pahimmat houkutukset eteeni. Iso teline täynnä Kuretaken Zig Clean Color Real Brush -tusseja.
Nämä ovat sivellintusseista ehdottomasti suosikkieni kärkikolmikossa, joten pakkohan sieltä oli valita muutama uusi väri kokoelmaan. Lisäksi mukaan tarttui kokeiluun uusi tuttavuus kaksin kappalein.


Klikkaa kuva suuremmaksi


Sinänsä onni, että ostin kaksi, sillä vain toisessa paketissa oli käyttöohje. Mies luuli, että olin ostanut kosmetiikkaa, ja tuo tussi kyllä näyttää aivan ripsiväriltä. Ilmeisesti juuri tällaisten erehdysten varalta paketeissa lukee, että kyseessä ei ole kosmetiikkatuote, eikä sitä saa laittaa vartalolle. Ihmettelen kyllä, miksi se sitten pitää pakata kuin kosmetiikka.

Washitaivas


Teippitarha oli edustamassa upealla washivalikoimalla. Omat suosikkini olin valitettavasti ostanut jo aiemmin, mutta lopulta löysin vielä kuusi mieleistä rullaa kotiin viemisiksi.
Kalenterimania

Kalenterimaniakin oli edustettuna messuilla. Neljää kalenteriaan oli esittelemässä Alina, jolta sai vinkkejä ja neuvoja kalenterikoristeluun.

Ensi vuonna uudestaan


Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran maaliskuussa samassa paikassa.


Kuvan lähde: http://taavanainen.blogspot.fi/2016/10/leimailutaivas-ja-helmiplaneetta-messut_9.html


Paikka on hyvä pienille messuille.
Messujen alettua oli ajoittain ruuhkaista pöytien ympärillä, joten jos haluaa mieluummin katsoa rauhassa, kannattaa tulla vasta iltapäivällä. Toki silloin parhaat löydöt ovat jo ehkä tehty.

Junalla pääsee lähelle


Puistokulma sijaitsee 350 metrin päässä Hiekkaharjun juna-asemasta, joten paikalle pääsee todella kätevästi lähijunalla. Lentoasemaltakin tuleva juna pysähtyy Hiekkaharjussa. Kaukojunalla saapuessa pääsee vaihtamaan lähijunaan joko Tikkurilassa tai Pasilassa.
Hiekkaharjussa ei tarvitse pelätä ruuhkia, joten autollakin pääsee helposti kulkemaan.

Leimailutaivaan loppusaldo


Valikoima aiheutti hetkellisen ahdistuksen, josta onneksi selvisin hengittelemällä muutaman kerran syvään ja toteamalla, että aina voi ostaa lisää myöhemmin. Kukkaro köyhtyi kokonaisuudessaan melkein sadalla eurolla, kun lasken ostosten lisäksi pääsylipun ja junamatkat.

Ensi kertaa varten varaudun säästämällä rahaa ja välttämällä nettishoppailua tapahtuman alla, koska samat tuotteet saa tapahtumasta ilman postikuluja.

Lisäksi opin, että minun on kiinnitettävä valokuvatessa huomiota kohteen lisäksi myös kuvan taustoihin. Muun muassa peilit ovat petollisia.
Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella eikä minkäänlaisella sponsoroinnilla tai affilioinnilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti