27.9.2016

Kuukausikalenteri vuositavoitteille muistikirjaan

1. Valitse mieluinen muistikirja


Tämä taitaa olla kallein koskaan ostamani muistikirja.
Ostin sen Tukholmasta Valokuvataiteen museon (Fotografiska museet) myymälästä joulukuussa 2015. Muistikirjan hinnaksi tuli euroina 27,22. Se oli kallis, mutta eikö reissussa ole lupa törsätä hieman.

Rakastuin yksinkertaisesti muistikirjan kannen tekstiin:
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by. 
- Douglas Adams
(suom. Rakastan määräaikoja. Pidän siitä suhahduksesta, joka kuuluu, kun ne lentävät ohi.)

Pisteruudullinen paperikin kiehtoi, koska minulla ei ollut ollut sellaista aikaisemmin.
2. Uskalla käyttää sitä


Muistikirjan käyttöönotto ei sujunut ongelmitta.

Ensinnäkin vaati rohkeutta aloittaa siihen jotain, koska pelkäsin pilaavani sen. Päätin kuitenkin uskaltaa, sillä hukkaanhan se menee, jos en kirjaa edes käytä.

Toiseksi halusin käyttötarkoituksen olevan sellainen, että muistikirjasta olisi iloa mahdollisimman pitkään, mutta myös mahdollisimman usein.

Ensin loin pari vuosikalenteria, joihin ideana oli kirjata tavoitteeni vuoden ja viiden vuoden tähtäimellä. Ne eivät oikein koskaan ottaneet tuulta alleen, sillä en saanut kirjoitettua mitään kuukausilokeroihin. En yksinkertaisesti osannut hahmottaa mitä teen muka missäkin kuussa.

Seuraavaksi lähdin kirjoittamaan kuukausiyhteenvetoja kirjaan. Muutaman kuukauden jälkeen halusin kuitenkin siirtyä tekemään yhteenvedot sähköisesti. Mieleni myös kapinoi menneiden asioiden luettelemista kirjaan, jonka kannessa lukee I love deadlines.

3. Uskalla muuttaa käyttötapaa


Tämän kuun alussa keksin vihdoin toimivan käyttötavan muistikirjalleni.

Ensin revin alkupään jo käytetyt sivut irti. Nyt kallein muistikirjani ei ole enää täydellinen, mutta koin, että minun piti päästä aloittamaan tyhjältä pöydältä ja hävitettävä todisteet epäonnistuneista käyttöönottoyrityksistä.

Kuukausikalenteri vuositavoitteilleSyyskuu 2017


Nyt kalenteristani löytyy yksi kuukausi per aukeama ja kuukausiruudukot olen tehnyt valmiiksi ensi vuoden loppuun saakka.


Tammikuu 2017


Joulukuu 2017


Miten kuukausikalenteri vuositavoitteille toimii


Kaikki menot sekä vuosittain toistuvat asiat eli nimi- ja syntymäpäivät ynnä muut merkkipäivät kirjaan sähköiseen kalenteriin. Näistä kirjaan muistikirjaan kaikki ne, jotka vaativat enemmän aikaani, muun muassa koko päivän tapahtumat, reissut ja merkkipäivät, joita varten minun pitää tehdä jotain enemmän kuin normimuistamiset.

Lisäksi kirjaan kuukausikalenteriin suunnitellut blogijulkaisut, kuukausikirjeen lähetyspäivät ynnä muut deadlinet.


Lokakuu 2016 muotoutumassa


Tästä kalenterista näen yhdellä silmäyksellä kaikki kuukauden deadlinet sekä päivät, jolloin olen varattuna. Näin pystyn helposti suunnittelemaan, koska minun pitää valmistautua mihinkin tapahtumaan, ja mitä pitää ottaa huomioon, että saan kaiken tehtyä suunnitellun aikataulun mukaan.

Ensi vuoden tavoitteiden hahmottaminen


Nyt pystyn hahmottamaan pidemmän tähtäimen tavoitteitakin. Kun kirjaan ensi vuodelle jonkun asian, voin lähteä kuukausi kuukaudelta selaamaan takaisin tähän päivään ja hahmottaa, mitä pitää tapahtua milloinkin, jotta kaikki on valmista tavoitepäivänä.

Jos minulla olisi pidemmälle tähtääviä tavoitteita, voisin vain tehdä kuukausiruudukoita eteenpäin ja siten taas saada perspektiiviä tulevaan tavoitteeseen. Tämä aikahahmotus näköjään toimii minulla paljon paremmin kuin vuosikalenteri, jossa näkyi vain pelkät kuukaudet.

Rakastan deadlineja


Nyt muistikirjan sisältö sopii täydellisesti I love deadlines -otsikon alle. Lisäksi pääsen käyttämään kirjaa vähintään viikoittain, kun suunnittelen seuraavan viikon tavoitteet.

Arvioin, että tuohon muistikirjaan mahtuu ensi vuoden lisäksi vielä seitsemän vuotta lisää, joten saan nauttia kirjasta reilu kahdeksan vuotta suunnittelutyökaluna. Jos tämä toteutuu, hinta on vain reilu 3 euroa per vuosi, mikä ei mielestäni ole enää lainkaan paha hinta noin ihanalle muistikirjalle.


Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella eikä minkäänlaisella sponsoroinnilla tai affilioinnilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti