16.8.2016

Renkaiden vaihto Happy Planneriin

Olen jo tykästynyt ensimmäiseen Happy Planner kalenteriini. Aiemmasta tekstistä löydät lisää kuvia kalenterista ja perusteluni sen hankinnalle.

Happy Planner on iso ja painava


Pidin heti Happy Plannerin ulkoasusta, mutta käytössä sen koko ja paino alkoivat ahdistamaan. Tässä näet koon verrattuna A6-kalenteriin.
Happy Plannerini ulkomitat ovat noin 22 x 25 senttimetriä ja paino yli 700 grammaa. Kalenterissa on vuoden sijasta 18 kuukautta, joten sekin lisää paksuutta.

Kalenterin ulkomittoihin en voi vaikuttaa, mutta painoon ja paksuuteen onneksi voin.

Happy Plannerin voi tuunata mieleisekseen


Kalenterin mukana tulivat vakiokokoiset sydänrenkaat, jotka ovat halkaisijaltaan 1.25 tuumaa eli vajaa 3,2 cm. Sosiaalisessa mediassa näkee monilla laajennusrenkaita (expander discs), koska siten saa kalenteriin mahtumaan enemmän tavaraa. Nämä laajennusrenkaat ovat 1.75″ eli reilu 4,4 cm.

Itse en kuitenkaan halunnut lisää tilaa vaan hoikemman ja siten helppokäyttöisemmän kalenterin. Lisäksi minun ei tarvitse raahata koko 18 kuukautta mukanani vaan minulle riittää mainiosti kuluva kuukausi.

Näin ollen päätin hoikentaa kalenteriani tilaamalla siihen minirenkaat (mini discs), jotka ovat 0.75″ eli reilu 1,9 cm.

Mambilta tilaaminen ei kannata


Päätöksen tehtyäni ongelmaksi koitui mistä tilata.

Minirengaiden lisäksi haaveilin myös rei’ittäjästä. Ajattelin tilaavani muutamat rengassetit ja rei’ittäjän, jotta voisin tehdä omia vihkojani.

En löytänyt keltään Suomesta myynnissä uudempaa pinkkiä rei’itintä, jolla voisi tehdä A4-kokoisia vihkoja, joten menin valmistajan me & my BIG ideas -verkkokauppaan. Tilausintoni kuitenkin katosi, kun näin postituskulut.

Renkaat ovat hinnaltaan 4,99 dollaria koosta riippumatta. Iso pinkki rei’ittäjä kustantaa 39,99 dollaria. Kolme rengassettiä ja rei’ittäjä ovat yhteensä 54,96 dollaria ja siihen päälle postikulut 46,50 dollaria. Jos olisin tilannut pelkät renkaat, postituskulut olisivat olleet 19 dollaria eli nelinkertaiset tuotteen hintaan nähden. Jäi tilaus tekemättä sillä kertaa.

Tilasin pienemmät renkaat


Hetken googlattuani löysin onneksi suomalaisesta Taitopuoti Paperinauha -verkkokaupasta haluamani minirenkaat. Valitettavasti värivaihtoehtona ei ollut kuin kulta ja musta, kun olisin halunnut pinkit tai sinivihreät. Tilasin sitten kullan väriset, kun alkuperäisetkin renkaat ovat kultaiset.

Renkaiden hinta oli 5,50 euroa ja postikulut vaivaiset 2,50. Voit uskoa, että olin todella onnellinen löydettyäni pienemmät renkaat noinkin edullisesti. Lisäksi toimitus oli todella nopea. Tein tilauksen tiistaiaamuna ja jo seuraavana aamupäivänä paketti tipahti postiluukusta.

Renkaat oli fiksusti purettu alkuperäisestä pakkauksesta ja teipattu kartonginpalaselle, jotta ne mahtuivat kätevästi postiluukusta. Arvostan suuresti tätä pientä vaivannäköä myyjän osalta, jotta tilaus saapuu mahdollisimman nopeasti ja edullisesti ostajalle.

Happy Plannerin renkaiden vaihto


Renkaiden vaihdossa tietenkin tärkeintä on olla vahingoittamatta sivuja ja niiden rei'itystä.

Sivut kannattaa irrottaa vanhoista renkaista vetämällä sivun yläreunaa suoraan kohti kalenterin alareunaa. Älä siis vedä sivulle- tai ylöspäin, koska tällöin sivujen rei’itys saattaa vahingoittua. Vedä varovasti suoraan alaspäin rengas renkaalta.

Uusiin renkaisiin sivut kannattaa asettaa painamalla sivun reunaa renkaiden väleihin varovasti yksi väli kerrallaan. Siirtämisen aloitin kansista, jotta sain alkuun tukevan pohjan, johon kiinnittää uudet renkaat.

Ihanan ohut ja kevyt Happy Planner


Ero vanhojen ja uusien renkaiden välillä on huomattava.
Nyt uusissa minirenkaissa minulla on ainoastaan kuluvan kuukauden viikkonäkymät ja vuosi eteenpäin kuukausinäkymiä.
Loput kuukaudet säilytän alkuperäisissä renkaissa. Kun elokuu päättyy, siirrän syyskuun minirenkaisiin ja elokuun takaisin varastorenkaisiin.

Nyt käytössä oleva kalenterini painaa vain 280 grammaa. Paljonhan sekin on, mutta tuntuu höyhenen kevyeltä verrattuna aikaisempaan yli 700 grammaan.

Kalenteria on myös huomattavasti helpompi käsitellä, kun se on ohuempi. Yksinkertaisesti pidän kalenteristani nyt paljon enemmän, kun se ei enää ahdista minua painollaan ja paksuudellaan.

Miten käytän Happy Planneria tällä hetkellä


Totuttelen vielä Happy Plannerin käyttöön ja muutan jatkuvasti miten merkitsen asioita. Nykyiseen näkymään olen jo suhteellisen tyytyväinen, mutta todennäköisesti se hioutuu vielä.

Kuukausinäkymään merkitsen menot, jotta näen yhdellä silmäyksellä missä olen minäkin päivänä kuukausitasolla.

Ennen uuden viikon alkua merkitsen viikkonäkymään aikataulutetut menot ja päiväkohtaiset tavoitteet.
Vasemman reunan muistiinpanosarakkeeseen kirjaan viikolle asettamani tavoitteet ja ylläpidettävät tavat, joista haluan muistutuksen.

Joka ilta suunnittelen seuraavan päivän tehtävät viikko- ja päivätavoitteiden avulla. Lisäksi priorisoin tehtäväni, jotta aamulla kun aloitan päivän, tiedän ilman miettimistä mistä tehtävästä aloittaa.

Merkinnät teen Pilot FriXion kynillä, koska ne ovat kumitettavissa, jos suunnitelmat muuttuvat.

Kun tehtävä on tehty, yliviivaan sen korostustussilla. Mitä onnistuneempi päivä, sitä värikkäämpi sarake päivän päätteeksi.


Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella eikä minkäänlaisella sponsoroinnilla tai affilioinnilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti