5.7.2016

Blogien seuraamisesta helppoa RSS-lukijalla

Myönnän etten juurikaan lue aikakaus- tai sanomalehtiä, en seuraa uutisia mistään mediasta enkä edes katso telkkaria tai kuuntele radiota. Tietolähteeni ovat pääasiassa kirjallisuus, blogit ja Periscope-lähetykset, joista lisää ensi kerralla.

Blogien seuraaminen hankalaa


Blogien seuraaminen on vaivalloista, sillä blogialustoja on lukemattomia ja lisäksi kukin voi pitää blogia omilla nettisivuillaan. Et voi vain mennä yhdelle sivustolle ja nähdä kerralla mitä uutta on julkaistu. Paitsi jos otat käyttöön RSS-lukijan.

RSS-lukija


Tämä ihanuus esiteltiin minulle keväällä 2014, ja siitä lähtien olen voinut seurata kaikkia haluamiani blogeja helposti yhtään päivitystä missaamatta.

Myönnän, liioittelin vähän. Sellaiset blogit jäävät seuraamatta, joita en saa lisättyä RSS-lukijaan. Ilmeisesti, jos blogilla ei ole omaa kiinteää osoitetta sivustorakenteen takia, sillä ei myöskään ole RSS-syötettä, jota voisi lukea. Näin oletan. Joku fiksumpi voi kertoa mistä oikeasti on kyse.

Miten se toimii?


Kun olet lisännyt RSS-lukijaan blogit, joita haluat seurata, saat tiedon kaikista uusista julkaisuista. Lisäksi sinulla on seuraamasi blogit helposti saatavilla yhdessä paikassa. Blogien lisäksi voit myös seurata Youtube-kanavia. Kätevää.

Käytän RSS-lukijoista feedlyä, sillä sitä minulle suositeltiin. Muitakin vaihtoehtoja on varmasti olemassa, mutta itse olen ollut nykyiseen tyytyväinen. Feedlyä voi käyttää sekä internetselaimella että puhelin- ja tablettiapplikaationa.

Ilmaisversiossa voit seurata jopa sataa blogia ja seurattavien lisääminen on todella helppoa. Kopioit vain blogin tai Youtube-kanavan osoitteen selaimen osoitekentästä ja liität sen feedlyn hakukenttään. Sitten valitset feedlyn tarjoamista vaihtoehdoista haluamasi. Joistain blogeista voi seurata blogitekstien lisäksi myös esimerkiksi kommentteja.

Koko teksti vai pelkkä otsikko?


Asetuksista voit valita haluatko nähdä pelkän otsikon vai koko tekstin. Valitettavasti tämä on vain sinun preferenssisi ja loppukädessä se on sivustosta kiinni, mitä saat nähtäväväksesi.

Osan blogiteksteistä pääsee lukemaan kokonaisuudessaan suoraan feedlystä, mutta osa on luettava blogin kotisivulla. Ilmeisesti haluavat varmistaa, että näet sivuston mainokset. Tämä hieman ärsyttää, mutta päätös ei ole RSS-lukijan vaan sivuston ylläpitäjän, eikä siten välttämättä myöskään bloggaajan päätettävissä.

Järjestystä olla pitää


Olen jämpti järjestyksen ihminen, joten olen järjestänyt seuraamani blogit kategorioihin ja kategoriat haluamaani järjestykseen. Huomioi, että järjestäminen kannattaa tehdä nettiselaimella, sillä mielestäni se ei onnistu lainkaan applikaatiossa.
Suosikkiblogini ovat totta kai ensimmäisenä jonossa.

Kategorioden mukaan lukeminen on vähän sama kuin valitsisi aikakauslehteä tai tv-ohjelmaa. Toisinaan tekee mieli lukea jotain kevyttä ja ihanaa. Toisinaan taas haluan perehtyä johonkin vakavampaan aiheeseen tai vaikka hakea inspiraatiota omiin harrastuksiin.

Blogien lukemisesta iloa


Blogien lukeminen on minulle ilo ja nautinto. Feedly mahdollistaa minulle tämän harrastuksen tekemällä blogien seuraamisesta helppoa.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla RSS-lukijaa, mikäli sinulta vielä puuttuu toimiva systeemi blogien seuraamiseen. Feedly toimii mielestäni loistavasti, ottaen vielä huomioon, että käytän sen ilmaisversiota. Suosittelen.


Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella ilman minkäänlaista sponsorointia tai affiliointia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti