27.6.2016

Onko Happy Planner jo tuttu?


Jotain uutta kalenteririntamalla


Törmäsin tänä keväänä Instagramissa mielenkiintoiseen ilmiöön nimeltään Happy Planner, tuttujen kesken lyhyesti HP. Kyseessä on jenkkiläisen Me & My Big Ideas -firman vuosi sitten markkinoille julkaisema kalenteri, jonka ympärille on kasvanut aikamoinen villitys.

Happy Plannerin lisävarusteet


Happy Planner on erinomainen kalenterituunaukseen. Hyvä, että joillakin jää koristeluilta edes tilaa niille kalenterimerkinnöille, mutta ehkä ne eivät ole pääasia tässä harrastuksessa. Toki ne menotkin voi merkitä helposti ja hauskasti esimerkiksi tarroilla. Facebookista löytyy Kalenterimania -ryhmä tähän harrastukseen hurahtaneille.

Virallista Happy Planner tilpehööriä Me & My Big Ideas firmalta löytyy jos jonkinlaista. Kalleimmat lisävarusteet ovat oma laukku kalenterille ja rei’itin, jolla saa tehtyä omiin papereihin tämän kalenterin sydänrenkaisiin sopivia reikiä. Näiden lisäksi on tarroja, washi-teippejä, post-it lappuja, kyniä, leimasimia, penaaleja… ja valikoima sen kun kasvaa. Jos washi-teippi on sinulle yhtä vieras termi kuin minullekin oli vielä eilen, löytyy täältä linkistä informatiivinen selitys mistä oikein on kyse.

Kaunis, ja potentiaalisesti kallis


Itse kiinnostuin Happy Plannerista ensisijaisesti nimen takia, mutta lopulta innostuin, koska ne ovat yksinkertaisesti kauniita. Suomen kalenteritarjonta on jo aika lailla nähty ja pääosin kuivahkon tylsä.

Söpöyspisteitä Happy Planner saa sydänrenkaista. Niitäkin löytyy useampaa eri kokoa ja väriä. Halutessani voisin ostaa pienemmät renkaat ja kantaa mukanani vain seuraavaa puolta vuotta tai vaikka vain tulevaa kuukautta.

Pelkkä kalenteri kustantaa 20-40 euroa, mutta sen lisäksi hintaa toki kertyy jos innostut kalenterituunauksesta. Lisävarusteet tunnetusti ovat hintavia, ainakin ne aidot ja alkuperäiset.

Itselleni Happy Planner on kuitenkin vielä toistaiseksi vain kalenteri. Nautin, kun se on jo itsessään kauniimpi kuin normi kalenteri. Tällä hetkellä minulle riittää, kun teen merkintöni kolmella eri värillä. Kalenterimania -ryhmästä sain vinkin, että Pilot FriXion -kynät ovat hyviä Happy Plannerille. Eivät tule läpi paperista ja jos mieli muuttuu, merkinnän saa vielä kumitettua kunhan sen tekee kahden vuoden sisällä kirjoittamisesta.

Onko paperikalenterille edes käyttöä?


Sähköinen kalenteri on loistava pitkän aikavälin suunnitteluun ja toistuvien tapahtumien merkitsemiseen. Kun suunnitelmat muuttuvat, ne saa helposti ja vaivattomasti siirrettyä ajankohdasta toiseen.

Paperikalenterissa on kuitenkin oma viehätyksensä. Sitä voi pitää pöydällä nenän edessä ja siinä on pysyvyyden tuntua. Siihen merkittyä asiaa ei ole niin vaivatonta poistaa tai siirtää, mitä lykkäämisen ammattilaisena arvostan suuresti. Saan yksinkertaisesti paremmin asioita aikaan, kun käytän paperikalenteria viikko- ja päiväsuunnitteluun.

Tavoitteet ja tehtävät näkyviin


Ennen viikon alkua merkitsen paperikalenteriin tulevan viikon aikataulutetut menot ja muut sovitut asiat. Sitten suunnittelen ja kirjaan tulevan viikon tavoitteet.

Lisäksi suunnittelen ja kirjaan joka ilta ennen nukkumaanmenoa seuraavan päivän tavoitteet viikkotavoitteiden avulla.

Näin minulla on päivän tavoitteet jatkuvasti näkyvillä pöydälläni ja rakastan sitä fiilistä, kun voin merkitä kalenteriin tehtävän tehdyksi. Yliviivaan valmiin tehtävän kirkkaan värisellä korostustussilla, joten mitä parempi päivä minulla on ollut sitä värikkäämpi sivuni on päivän päätteeksi.

Paperikalenterin valintakriteerit


Tärkein valintakriteeri on, ettei päiviin ole merkitty kellonaikoja, sillä ne eivät palvele päivän tavoite- ja tehtävälistaa. Lisäksi haluan riittävästi kirjoitustilaa joka päivän kohdalla. Näillä perusteilla valitsin edellisenkin kalenterini, joka palveli erinomaisesti käyttötarkoituksessani.

Valitettavasti monissa kalentereissa, aivan kuten tässäkin näkyy, on viikonlopulle pienempi tila kuin arkipäiville. Yhtä pitkiä nekin päivät ovat kuin muutkin viikonpäivät. Monet myös tekevät vuorotyötä, joten mielestäni lauantain ja sunnuntain eriarvoisuus kalenterinäkymässä on vanhanaikaista.

Happy Planner on iso ja painava


Happy Plannerin vakiokoko on suhteellisen iso omaan makuuni. Ulkomitat ovat noin 22 x 25 senttimetriä. Raskaskin se on mukana kannettavaksi. Omani painaa yli 700 grammaa ilman mitään lisäyksiä.

Uusi Happy Planner -vuosi alkaa heinäkuussa ja kestää 18 kuukautta


Uudet Happy Plannerit alkavat nyt maanantaina 27.6.2016. Omassa kalenterissani on seuraavat 18 kuukautta joulukuun 2017 loppuun. Valikoimassa on myös opettaja- ja opiskelijaversiot, joissa on 12 kuukautta.

Happy Plannerissa on joka kuun alussa vaihtuva aloitusnäkymä, jossa on muun muassa tila kuun tavoitteille (klikkaa kuva suuremmaksi). Kuukausien taustaväri vaihtelee: omassa kalenterissani on vaaleanpunaisia, sinisiä, vihreitä ja keltaisia kuukausia.

Kuukausinäkymässä viikko alkaa sunnuntaista.

Viikkonäkymä onneksi alkaa suomalaiselle tuttuun tapaan maanantaista.

Lauantai ja sunnuntai saavat yhtä paljon tilaa kuin arkipäivät. Väritausta erottaa ne muista viikonpäivistä omassa kalenterissani, mutta käsittääkseni jossain versiossa myös viikonloput ovat valkoisella pohjalla.

Perinteinen näkymä on tämä pystysuora, mutta markkinoille on asiakkaiden toiveista tullut myös vaakasuora viikkonäkymä. Itse pidän kolmeen alueeseen jaetusta pystysuorasta näkymästä.

Kokeilen alkuun sellaista järjestelmää, että laitan ylimpään laatikkoon kellonaikaan sidotut asiat, keskimmäiseen kyseisen päivän tavoitteet ja tehtävät ja alimpaan päivittäin toistuvat asiat, muun muassa uudet tavat, jotka haluan oppia.

Suomestakin saa tilattua


Jos innostuit Happy Plannerista, niitä saa Suomestakin ainakin Heidin korttipajasta. Omani tilasin Jenkeistä, ja onnekseni selvisin ilman veroja, joten pääsin 24 alv-prosenttia halvemmalla kuin mihin olin varautunut. Hinnaksi tuli postikuluineen 31,95 euroa eli taisi kyllä olla kallein kalenteri mitä tähän mennessä olen ostanut. Toki, kun huomioi, että siinä on 18 kuukautta, ei hinta ole niin paha, mutta jos vuoden päästä on taas ostamassa uutta, sitten kyllä on.

Katsotaan miten oman Happy Planner innostukseni käy, kun sitä nyt vihdoin pääsen käyttämään ja täyttämään.

Tämä blogiteksti syntyi rakkaudella eikä minkäänlaisella sponsoroinnilla tai affilioinnilla. 


2 kommenttia:

 1. Oi Happy Planner! ❤︎
  Kuolaten olen katsellut Happy Plannerin perään jo jonkin aikaa, mutta olen todella, TODELLA nirso kalenterin sisällön suhteen. Pitkään olen pysynyt pystysuorassa näkymässä, jossa kellon on ehdottomasti näyttävä, joten 3-osainen päiväjärjestelyyn siirtyminen tuntuisi todella vieraalta..
  Myöskin tuo paino on aika ratkaiseva tekijä, tykkään kantaa liikaa tilpehööriä mukanani muutenkin.. :P

  Kamppailenkin seuraavan kalenterini hankinnaksi A5 Filofaxin ja Happy Plannerin välillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino-ongelmaan auttaa Happy Plannerin kohdalla se, jos ei tarvii kantaa koko kalenteria mukana, vaan vaikka vain seuraavat neljä viikkoa pienemmissä renkaissa erillään. Itse en kyllä tuota koko kalenteria myöskään haluaisi kanniskella mukana. Sen verran iso ja painava se on. Itsellä toimii, kun pidän sitä vain kotona pöydällä.

   Täydellistä kalenteria ei taida löytyä, mutta ainakin sellaisen etsiminen ja vaihtoehtojen kokeileminen on ihan mukavaa :-) Jos valmiit kellonajat ovat sulle se juttu, niin siten Happy Planner ei ehkä ole sua varten. Mutta toisaalta uutta toimintatapaa kokeilemalla voi yllättyä positiivisestikin ;-)

   Poista