17.4.2016

Kalligrafiasta harrastus

Olen löytänyt itselleni uuden harrastuksen - kalligrafian. Innostuin asiasta Instagramissa muiden kauniita tuotoksia ihaillessa. Tänään tein itse ensimmäisen kerran jotain hyödyllistä kalligrafian avulla, joten koen harrastukseni nyt virallistuneen.Tämän tein syntymäpäiväonnittelukortiksi tädilleni. Olen suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen. Ainakin kun katson, mistä lähdin liikkeelle.Kyninä Sakuran Pigma Micron 005/0,20mm, 01/0,25mm ja 08/0,50mm mustana.
Kirjoituspaperina Rhodian norsunluun värinen 90 gramman paperi, luonnostelussa käytössä valkoinen 80 grammainen.

Päätin, että haluan jatkossa päivittäin harjoitella korutekstausta eli kalligrafiaa eli kauniisti kirjoittamista. Sitä kalligrafia nimittäin tarkoittaa kreikan kielellä: kalli = kaunis, grafía = kirjoitustapa.

Olen toki ennenkin raapustellut lehtien ja koulumuistiinpanojen sivuille sitä sun tätä, mutta mitenkään järjestelmällisesti en ole ennen yrittänyt parantaa taitojani. Nyt haluan oppia kirjoittamaan erilaisilla kynillä niin hyvin, että osaan jatkossa kirjoittaa onnittelukortteihin niin hienosti, että itse teksti on upeampi kuin kortti. Kauniita lainauksia ja hienoja kortteja olen tähänkin saakka harrastanut, mutta nyt haluan viedä jutun seuraavalle tasolle. Hieno lainaus ansaitsee tulla kirjoitetuksi kauniisti.

Tammikuussa harmitti, kun halusin kirjata korttiin '60' jotenkin hienosti, mutta silloin ei mielikuvitus eivätkä taidot riittäneet. Nyt olisi jo ideoita miten toteuttaa sellainen, joten seuraavia kuusikymppisiä ym. pyöreitä vuosi odotellessa. Itse asiassa yhdet 31-vuotissyntymäpäivät ovat ensi viikolla. Ehkäpä ideoin ja toteutan siihen jotain hienoa. Pari ideaa pulpahti jo mieleeni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti