8.10.2014

Ristikuulustelussa seminaarissa

Osallistuin eilen Uskalla Innostua tiimin järjestämään Brian Maynen The Science of Success -seminaariin.

Kolmen tunnin iltaseminaarissa oli yksi lyhyt tauko. Olin kiitänyt seminaarin suoraan töistä ja ottanut evääksi omenan. Tauon tullen kaivoin omenan kassista ja nousin seisomaan paikallani. En ehtinyt ottaa kuin yhden askeleen, kun takanani istunut nainen verbaalisesti hyökkäsi kimppuuni. Alkoi kovemman luokan ristikuulustelu.

Ensimmäinen kysymys taisi olla, että mitä olen pitänyt illan annista siihen saakka. Vastauksen annettuani, seurasi seuraava jatkokysymys, ja seuraava ja seuraava. Hän sai minulta ongittua seminaaritaustani, työkokemukseni valmennusgenressä, koulutukseni ja kaikkien tapahtumien ja koulutusten hinnat, joihin olen osallistunut.

Lopulta puhalsin hengästyneenä pelin poikki ja kysyin mistä syystä kaikki tämä ristikuulustelu. Tämän jälkeen en enää saanutkaan suunvuoroa, mikä oli hyvä, koska ehdin lopulta syödä omenan, josta olin ehtinyt ottaa vain pari haukkaisua ennen kuulusteluun joutumista.

Nainen kertoi oman työtaustansa, miksi oli siellä (erehdyksestä), missä oli kuullut puhujaa aiemmin, ja lopuksi mitä kaikkea hän kritisoi juuri tämän puhujan puheessa, työssä ja koko urassa.

Äimistyneenä kuuntelin pitkää purkausta. Onneksi tauko loppui lopulta ja yleisö hiljennettiin.

Pakko kyllä myöntää, että hänellä oli hyviä pointteja, vaikken kaikesta samaa mieltä ollutkaan.

Se on kyllä todettava, että tämä "keskustelutyyli" oli aika uuvuttava. Ei se tuntunut oikealta vuorovaikutukselta. Ensin tuntui siltä kuin olisin ollut poliisikuulustelussa ja sitten kuin olisin joutunut kuuntelemaan tyytymättömään asiakkaan palautetta tapahtumasta. Toki, hän ei tapahtumaa arvostellut vaan keskittyi puhujan arvostelemiseen. Ja rivien välissä hän onnistui myös arvostelemaan yleisön, joka Brian Maynen tapahtumiin osallistuu ja hänestä pitää.

Seminaarin päätyttyä nainen ei enää istunut takanani, joten ilmeisesti hän ei ollut jaksanut seurata ohjelmaa loppuun saakka, niin kuin oli tauon aikana arvellut.

Voin vain kiittää häntä uuden näkökulman tuomisesta ja ajatusten herättämisestä. Jäin nimittäin vielä seminaarin jälkeenkin pohtimaan hänen sanomisiaan ja kommenttejaan.

Mutta se on fakta, ettei kaikki ole kaikille, eikä niin ole tarkoituskaan. Ehkä hän seuraavalla kerralla muistaa, kuka Brian Mayne on, ja on sitten tulematta kolmannen kerran kuuntelemaan kyseistä herraa.

Minä vuorostani kiitän Uskalla Innostua tiimiä tästäkin mahdollisuudesta itsensä kehittämiseen. Osa illan aikana saaduista oivalluksista on jo pistetty käytäntöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti