25.4.2013

Arvojen mukainen työ

Kun kerran on makuun päässyt, niin se vain helpottuu kerta kerralta. Viikko sitten torstaina tein uuden henkilökohtaisen ennätyksen. Irtisanouduin puolen tunnin työskentelyn jälkeen. Aikaisempi ennätys oli sentään muutama tunti. Tämä oli eka kerta kun en ollut ensimmäistä työvuoroa loppuun saakka.

Arvoristiriita


Nykyään arvoristiriidat estävät toimintani. Jos työ sotii arvojani vastaan en pysty sitä tekemään. Tai siis pystyn, mutta en halua. En halua huijata, valehdella, vääristellä, en edes kertoa pieniä valkoisia valheita.

En halua tehdä asioita, jotka eivät edistä ihmisen hyvinvointia. En halua suoraan olla tekemisessä turhuuden tyrkyttämisessä ihmisille. Olen siinä suhteessa huono myyjä, etten halua myydä tuotetta johon en usko sataprosenttisesti. En myöskään halua tyrkyttää. Voin kyseenalaistaa ihmisen valinnan, mutta en halua tyrkyttää. Jokainen tekee omat päätöksensä tässä elämässä.

Arvojen mukainen työ ja toiminta


Voi miettiä miksi ylipäätään jouduin arvojeni vastaiseen työhön. Koen, että minulle annettiin virheellistä tietoa työtehtävästä. Ei kerrottu koko totuutta, tai kaunisteltiin. Esimieheni antoi minun ymmärtää, ettei hän tiennyt kyseisestä asiasta, mikä tarkoittaisi sitä, ettei hän tiedä mitä hänen alaisensa tekevät.

Ongelmaksi muotoutui myös se, etten uskonut suoriutuvani työtehtävästä. Minulle asetettiin sekä tulostavoite että aikarajoite. Kun laskeskelin, kuinka paljon minulla olisi aikaa yhtä työsuoritetta kohden annetussa ajassa, totesin tehtävän mahdottomaksi. Enkä ollut huomioinut laskelmassa edes sitä, että jokainen työsuorite ei välttämättä onnistu, tai että niitä ei voi tehdä kuin liukuhihnalta. Koin mahdottomaksi suoriutua työtehtävästäni, joten menetin motivaationi. Miksi aloittaisin edes työn, josta en voisi suoriutua kunnialla loppuun. Näin ainakin uskoin, joten siksi luovutin. Päätin lopettaa.

Ehkä joku pystyy siihen, mutta kaipaisin näyttöä, että miten. Esimieheni ei ymmärtänyt kun koitin selittää syytä irtisanoutumiseeni. Hän siirsi syyn ammattitaidottomuuteeni. Epäili etten koskaan ole ollut asiakaspalvelutyössä, etten osaa kommunikoida ihmisten kanssa.

Asiakaspalvelutyöstä minulla oli tuossa vaiheessa jo vuosien kokemus, mutta annoin asian olla. Kiitin mahdollisuudesta, ja jatkoin elämääni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti