16.2.2010

Lähikirjaston aarteita

Lähikirjastomme aukesi tammikuussa oltuaan syksyn ajan remontissa. Koska mä rakastan kirjastoja, etenkin lähellä olevia, ryntäsin lainaamaan kirjoja.

Ylläpidän listaa luettavista kirjoista. Kerään suosituksia mm. lehdistä ja blogeista. Kun lukuinto iskee, katson mitä listaltani löytyviä kirjoja olisi paikalla lähikirjastossa ja sitten ei muuta kuin metsästämään.

Kun lähden hakemaan 1-3 kirjaa, palaan yleensä sylillisen kanssa. Jumitun aina jollekin hyllylle ja ahmin sieltä kirjoja niin paljon kuin syliin mahtuu. Viime ajat olen jumittanut terveys- ja ruokaosastolla, mutta viimeksi lainasin yhden kirjan kaunokirjallisuusosastolta, koska se sattui olemaan listassani ja paikalla kirjastossa.

Kyseessä oli Alice Kuipersin Terveisin äiti. Täältä löytyy arvostelu, jonka allekirjoitan täysin.

Kirja on erittäin nopealukuinen, ja minun oli pakko ahmia se yhdellä istumalla eikä lukemiseen mennytkään kuin vajaa tunti.

Kirja koostuu tyttären ja äidin kirjeenvaihdosta keittiöön jätettyjen viestien muodossa. Viesteissä käydään läpi äidin sairastuminen rintasyöpään.

Kyyneleiltä en välttynyt lukemisen aikana, sillä se nosti pintaan omat muistoni. Minun elämässäni tarinalla oli onneksi onnellisempi loppu. Minä voin vielä kinata äitini kanssa maailman turhimmista jutuista... ja sitten tehdä sovinnon.

Koska en halua lopettaa näin raskaaseen aiheeseen, loppuun vielä pirteämpi kirjalöyty, joka löytyi sieltä terveys-/ruokaosastolta ihan sattumalta: Shauna Reidin Dieettitytön huimat seikkailut.

Tätä kirjaa ei luettukaan ihan yhdeltä istumalta, mutta kyllä mä sen yhden viikonlopun aikana ahmin, niin koukuttava tarina oli.

Kirjassa australialaistyttö Shauna kertoo elämästään laihdutuskuurin aikana. Lopussa 160-kiloisesta on jäljellä enää alle puolet!

Kirja on helppolukuinen, sillä se on koottu Shaunan blogipäivityksistä. Tarina on siis tosi, mikä on aina plussaa. Mikään fantasia ei voita tosielämää, paitsi ehkä Avatar :-)

Suosittelen kirjaa lämpimästi etenkin kaikille niille, jotka kaipaavat motivaatiota laihdutuskuurilleen, mutta myös kaikille, jotka ovat joskus elämässään olleet epävarmoja painonsa suhteen. Tietenkin myös kaikille blogihulluille ja hyvistä tosielämän tarinoista pitäville.

Shaunan blogi löytyy täältä.

Ja sitten seuraavan kirjan kimppuun...

Hyviä kirjavinkkejä otetaan ilolla vastaan :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti