15.1.2010

Vuosikymmenen kirppislöytö + päivän smoothie

Tein eilen aivan uskomattoman löydön.


Tuossa oikealla on vanha juomapulloni, jonka ostin syksyllä netistä. Maksoi muistaakseni reilu 16 euroa toimituskuluineen.

Tuossa vasemmalle eilen kierrätyskeskuksesta löytämäni pullo. Täysin vastaava, vähän eri sinisen sävy. Itseasiassa juuri se sävy, jonka alunperin halusin, ja jonka luulin silloin tilaavani ja saavani. Nyt se unelmieni pullo osui kohdalle Ekotorilla etsiessäni jotain aivan muuta. Ja arvatkaapa hinta! 1 euro! Pullo on ihan priima kunnossa ja selvisi myös vuototestistä. Tuosta hinnasta olisin vielä saanut 20 prosentin opiskelija-alennuksen, mut kun olin niin innoissani löydystä, ja minusta tuote oli aivan alihinnoiteltu, niin maksoin ilolla normaalin hinnan, kun rahat kuitenkin menevät hyvään tarkoitukseen (kierrätyksen edistämiseen ja pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen).

Mitä hyötyä alumiinisesta juomapullosta sitten on? Muovisista astioista liukenee elintarvikkeisiin kaikenlaisia aineita, mikä ei tietenkään ole hyvä asia.


(Koko artikkeli löytyy Gym-lehdestä (3/09) täältä sivulta 14 alkaen.)

Lisäksi käytössä olen huomannut, että alumiinisessa juomapullossa vesi säilyy paljon raikkaampana ja kylmempänä kuin muovisessa pullossa. (Saman on todennut myös rakas mieheni, jolle tietenkin myös ostin alumiinisen juomapullon.)

Mulla on aina koulussa mukana juomapullo, ja silloin kun se oli muovinen, täytin pullon joka välitunnilla eli noin kahden tunnin välein uudestaan, sillä minusta se vesi meni aina tosi iljettäväksi. Nyt kun on ollut alumiininen pullo, niin täytän sen uudestaan vasta sitten kun vanha vesi on loppu, sillä siinä vesi säilyy tosi pitkään raikkaana ja siten juomakelpoisena.

Tuossa kuvassa on vielä mun silmäterä :-) Toi on litran vetoinen, noi aiemmin esiintyneet siniset on puolen litran vetoisia.

Sitten vielä vihersmoothie-juttua. Olen täysin hurahtanut niihin, ja haaveilen jo, että sellaisen voisi vetää kaks kertaa päivässä...

Eilen oli kauppapäivä ja suoritin taas etsintää. Juuri kun olin luovuttamassa turhautuneena niin löysin tammenlehvä- ja roomansalaattia. (Oletan, että roomansalaatti on sama kuin romainesalaatti vai mikä se oli. Korjatkaa, jos olen väärässä.)

Olen joka päivä hiukan muokannut smoothietani. Yleensä olen lisännyt jonkun ainesosan ja tänään sisältö oli sitten seuraavanlainen:

banaani
mustikkaa
vadelmaa
persiljaa
tammenlehväsalaattia
chiasiemenjauhetta
seesaminsiemeniä
kauraleseitä
soijamaitoa

Sen verran paisunut tuo smoothien ainesosalista, että piti siirtyä suurempaan lasiin. Tulipahan tuollekin shakerille jotain käyttöä ja siinä on vielä pari desiä tilaa suurentaakin smoothieta :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti