8.1.2010

Vihersmoothie + muutamia muita muutoksia ruokavalioon

Nyt se on sitten suunniteltu, tehty ja juotu. Elämäni ensimmäinen vihersmoothie.

Muutamia huomioita:

Eihän vihersmoothie ole edes vihreä. Minä ainakin kuvittelin niin nimen perusteella. Kirjaimellisesti vihreätäkin siinä on vain korkeintaan 1/3-1/4 ainesosista löytämäni ohjeen mukaan.

Sehän on hyvää! Ja täyttävää. Onneks tein vain puolet ohjeesta. En muuten olisi saanut sitä ikinä alas, vaikka ihan karsee nälkä olikin.

Tällainen siitä tuli:


Tuo lasillinen sisältää seuraavat ainesosat:
1 banaani
100g mustikoita
puolikas puntti persiljaa
vettä reilu desi

Meidän ruokakaupastamme ei muuten löytynyt tammenlehti- eikä romainesalaattia. Pitäisikö niitä löytyä ihan normikaupasta? Vai eikö niitä saa tähän vuodenaikaan? Pinaattia ja persiljaa siellä on, mutta vaihtelu toki olisi hyvää.

Lisäaineettomuuden tavoittelu johti tällä viikolla siihen, että vadelmakiisselit sai jäädä kauppaan. Kun ei ole kiisseliä, en suostu syömään mun joka-aamuista kaurapuuroa, joten aamiainen meni uusiksi. Siirsin sitten mun aamupäivävälipalan (vaniljajogurttia, kaakaonibsejä + macaa) aamupalaksi ja iltapäivään lisäsin tänään tämän vihersmoothien.

Terveydentavoittelu taas johti siihen, että lisäsin eilen omega-3 -valmisteen ruokavalioon ja pistin keskiviikkona D-vitamiinit (+ muutaman muun tuotteen) tilaukseen, mutta niistä sitten lisää kun paketti saapuu.


1 kommentti:

 1. Kyllä ainakin minun lähikaupoistakin (alepa, valintatalo,
  S-market) löytyy noita tammenlehti/romainesalaatteja.

  Smoothiesi kaipaisi jotakin proteiiniakin :) ja ehkä rasvaakin.

  Itsekin olen pari viikkoa juonut aamupalaksi smoothien ja olen huomannut että jaksaa paremmin koko päivän.
  Energiat ei lopu kesken. Toisaalta nuo minun smoothiet ovat sellaisia 500-600kcal energiapommeja, että vähemmästäkin piristyy :D.

  VastaaPoista